Natečaj za nove zborovske skladbe

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), vse od ustanovitve sledi pomembni viziji soustvarjanja kulturnega prostora na Slovenski obali in širše.

Koper, najstarejše slovensko mesto, se ponaša z bogato kulturno dediščino. Na stičišču različnih kultur in narodov ima pomembno vlogo pri ohranjanju slovenske glasbene zapuščine in spodbujanju k nastanku novih dosežkov

APZ UP se že več kot desetletje izkazuje kot organizator koncertov vokalne in instrumentalne glasbe. Organizacija tekmovanj v okviru 1. mednarodnega mladinskega zborovskega festivala Aegis carminis 2019, pa ga je umestila med pomembne evropske promotorje sodobne vokalne glasbe.  

S postavitvijo največjih cerkvenih orgel na slovenskem v ambient koprske stolnice pridobiva Koper in širši prostor izjemen instrument. Z željo, da bi spodbudili nastanek nove koncertne sakralne glasbe, razpisujemo natečaj za nova zborovska dela s spremljavo orgel. Nagrajence bomo objavili na sklepnem koncertu festivala Aegis carminis, 16. maja 2021 (NOVO!). Izvedbo pa bodo doživele v drugi polovici 2021.

Obenem Vas vabim, da si rezervirate čas in se udeležite tudi drugih dogodkov v okviru 2. mladinskega zborovskega festivala Aegis carminis, ki se bodo zvrstili v času 14.- 16. maja 2021.


ORGLE KOPRSKE STOLNICE